BANNER

_

Dunaföldvár startol, Dunaalmás felejt


Másfél éve hogy írtam a tervezett etanol üzemekről annak apropójából, hogy a kormány kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a beruházásokat.
Három gyár építése volt tervben:
Dunaföldváron jól állnak

Már akkor világos voltt, hogy csupán egy komoly beruházásról beszélhetünk a dunaföldváriról. Az építkezés megindult és roham léptekben zajlott, olyan lendülettel, hogy ha minden jól megy, ebben a  hónapban átadják az ország első etanol gyárát. (A Hungrana kukorica feldolgozó, nem dedikáltan etanol üzem)

Dunaalmáson nyoma sincs az etanol üzemnek. Ez a fotó 2010-ben is készülhetett volna

Tegnap Dunaalmás felé vitt utam, gondoltam elkanyarodok a Duna Ethanol Zrt telephelye felé ahova az üzem épült volna. Nem voltak hírek a tervezett üzemről, inkább csak ígérgetésekről, és vitákról lehetett hallani. Legutolsó információm szerint , az építkezések kezdésére 2010. december havát jelölték meg. Azóta eltelt több mint egy év, de a képek is tanúsítják az ég világon semmi sem változott. Sajnálom, de főleg a helyiek sajnálják, hogy nem jött létre a beígért munkahelyteremtés.

1 megjegyzés:

opel16v írta...

Amíg nincs racionális gazdaságpolitika, addig megújuló energiás beruházások sem lesznek... Dunaföldváron az üzem is csak külföld tőkéből, külföldi piacra épült, ezért jöhetett létre.

Megjegyzés küldése