BANNER

_

Ott leszünk a Verda Találkozón


Mi is ott leszünk a hét végén Siófokon, a Verda Találkozón egy kiállítói sátorral.
Ha van kedvetek személyesen találkozni, szeretettel látunk benneteket egy zacskó pattogatott kukoricára.



Amit biztosra ígérhetek, ki lesz állítva az E85-re átalakított Saab 900-asom és a szombati napon egy alakított BMW R1150GS motorkerékpár is.
 

Első E85 kút Kelet-Magyarországon


Hiába gyarapodnak napról napra az E85-ös kutak az AVIA hálózatban, ennek ellenére Kelet-Magyarország még érintetlen terület.  Jelenleg csak a Hungrana gyárt E85 üzemanyagot Szabadegyházán, ezért onnan a szállítási költségek jelentősek. Természetesen össze lehet kötni más termékekkel, mert egy tartálykocsi rekeszeiben akár 4 fajta hajtóanyagot is szállíthat, de sajnos kevesen ismerik az E85-öt, és a kis kutak nem biztos, hogy beáldoznak egy tartályt, egy oszlopot az ismeretlen dologért.

Most viszont a Tesco Nyíregyházán döntő lépést tett, augusztus elején megnyitja a régió első E85-ös kútját.  Érdemes ellátogatni a megnyitóra, mert kipróbálhatjuk a Ford és a Saab Flexifuel autóit, valamint megismerkedhetünk Magyarország jelenleg egyetlen bioetenolos rali autójával.



A megnyitó pontos időpontja: 2008. augusztus 7. csütörtök, 11 óra
Helyszíne: Tesco töltőállomás, Nyíregyháza Pazonyi út. 30.

A TESCO elsőként a Budapest-Pesterzsébet Tesco benzinkútnál (Megapark - 1204 Budapest, Mártírok útja 281.) jelent meg az E85-tel, és a tapasztalatok alapján  a vártnál nagyobb az érdeklődés. Egy hónap alatt több mint 3500 litert adtak el belőle.


Pesterzsébet Tesco Benzinkút

A Tesco hálózatban a 2007. augusztusi bemutató óta a nyíregyházi lesz a második kút, ahol lehet E85-öt kapni. Én nagyon remélem, hogy ennek lesz folytatása. Jelenleg 47 Tesco benzinkút üzemel országszerte, úgyhogy reménykedni, azt lehet.