BANNER

_

Népszava: Haldoklik a bioüzemanyag-piac


Sajnos lerágott csont, de szép összefoglalása az elmúlt idők eseményeinek:
"Megsemmisítő csapást mért a Fidesz-kormány a bioüzemanyag piacra azzal, hogy egy éven belül kétszer is, összesen 70 forinttal emelte az etanol literenkénti jövedéki adóját. Az általános forgalmi adót hozzászámítva együttesen 90 forintra növekvő köztehernövekedés miatt ugyanis már nem éri meg a környezetbarát hajtóanyagot használni. Egyes elemzők a kőolaj lobbi érdekeinek érvényesítését látják az etanol iparág ellehetetlenítése mögött."

Teljes cikk:
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=523809

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mi a meglepő ezen?? Megölték kinyírták ellehetetlenítették az egészet. A kormánynak nevezett maffia

doszpi írta...

én még azért fogok, amikor melegebb lesz E85-öt tankolni, és bízom azokban a kutakban akik az ajánlott ár alatt (!!) árulják

Névtelen írta...

Ez a baj a mi kormányunkkal hogy nem látja a lehetőséget ebben az iparágban /lendülne a mezőgazdaság jobb lenne a levegő /környezet tudatosabban kellene élni /féltik a kis jövedelmüket / lehetne exportálni lenne bevétele az országnak nem lennének parlagon a földek
HAJRÁ ETANOL!!!!!!!!!!!!!!!

Névtelen írta...

Ha jól tudom ha az alkoholt üzemanyagként használod akkor nem terheli jövedéki adó /ezeknek a világ összes pénze nem elég/akkor ez nem Eu ellenes

Névtelen írta...

Ajánlott ár 368 ft... közröhej!!! Csak azt nem értem miért drágul ilyen ütemben amikor csak 15%-ban van benne benzin...

már a gyártó is szándékosan arra áll rá, hogy kicsinálja az itthoni etanolbizniszt? egy cseppet sem lett nagyobb az árrés, pedig reméltem, hogy most nem mászik feljebb az ára. Nevetséges.

Égő Ákos írta...

Az az igazság, hogy erre tényleg nem lehet mint mondani. Illetve de: SZOMORÚ...

Ma felhívott egy ember és érdeklődött az átalakítás után, mondtam neki hogy nagyon gondolja meg, mert ha takarékosságból választaná akkor a jelenlegi árrés esetén csak ráfizetés lesz.

A legjobb az volt, hogy a múltkor az érdi kúton 7 forinttal emelkedett a benzin az E85 ugyan akkor 10-el.
Erre nincs magyarázat!

Névtelen írta...

Hát ez tényleg az, szomorú...

Ákos, amúgy még az is megfordult a fejemben, hogy (ha jól tudom) Szabadegyházán van az egyetlen üzem ami jelenleg termel. A dunaföldvári üzem még csak most indul igaz?

Egy kézben van a két üzem, vagy más tulaja van mindkettőnek?

Mert ha belegondolunk, akkor jelenleg monopol helyzet van, ha csak egy cég foglalkozik az egésszel, és úgy játszadozik az árakkal ahogy akar. Ha két cég versengene, akkor szerintem az jó hatással lenne az árakra. Így viszont annyit kérnek érte amennyit nem szégyellnek...

Névtelen írta...

Ha két cég van, akkor már kettő játszadozik az árakkal úgy, ahogy akar. Árverseny hát, ne legyél már naiv... :)

Égő Ákos írta...

Dunaföldvár egy csepp etanolt sem fog eladni hazánkban. Nem kell félni az árversenytől.
Ráadásul Dunaföldváron etanolgyár épül nem E85. Ez fontos különbség!

A részletekről már írtam:
http://www.etanolblog.hu/2010/09/epulo-etanol-gyarak-dunafoldvar_1316.html

goyo206 írta...

Sajnos eljött a nap, amikor már föl kell, h. adjam! 100km-en már 600Ft-ot bukok, így nem tudok tovább kitartani az E85 mellett! Pedig nagyon szeretnék, de ezek a buta rohadék parasztok már teljesen kinyírták Magyarország óriási lehetőségét!
33.-Ft a különbség!! 33 !!! Jelenleg Nyíregyházán! Tróger banda! Anno 100-150Ft volt a különbség úgy, h. 100(E85)-200(95-ös benzin), ill. később, mikor felesbe mertem még csak, akkor volt 150.-HUF az etanol és 300.- a 95-ös... De kár, h. akkor nem volt meg a mostani kis V3-asom!
Már el sem tudom mondani, h. mennyire ideges vagyok mindenre, ami itt folyik! Szarul érzem magam a munkahelyemen, ...stb. mindenhol!
400.-Ft-os benzinnel szemben 320.-Ft-nak kellene lennie az etanolnak ahhoz, h. nullára jöjjek ki!! ...ááá, inkább nem írok semmit...

Köszi Ákos a kitartást, reméljük lesz itt még jobb világ!

Névtelen írta...

Pont ma egy éve jelent meg az utolsó hír az oldalon. Sajnálom.

Égő Ákos írta...

Hát igen, sajnos. Gyorsan el is ment az év, teljes érdeklődés nélkül. De most írok egy összefoglalót az E85 jelenlegi helyzetéről.

Megjegyzés küldése