BANNER

_

A szűrőt cserélni kell


Minden e85 átalakítás után javaslom az üzemanyag szűrő cseréjét. A tapasztalatok azt mutatják hogy az alkohol a lerakódott szennyeződéseket kimossa az üzemanyag rendszerből. Ez a régebbi autóknál okozhat meglepetéseket. Például annak idején amikor nyíregyházán voltam tesztelni egy átalakított Ladát, ott két üzemanyagszűrőt is elfogyasztottak mire normalizálódott a dolog. A régebbi karburátoros autóknál nincs gyári szűrő, ilyenkor érdemes elnyesni a vezetéket a karburátor előtt , és installálni egy olcsó szűrőt.

Szintén régebbi, fémtankos autóknál, az átállás után rozsdát is felfedezhetünk a rendszerben amit riadtan az alkoholra foghatnánk. Pedig ő aztán csak annyiban tehet a dologtól, hogy az eddig gyűjtögetett rozsdát kimossa. Az ilyen jellegű szennyeződés könnyen okozhat dugulást fúvókákban, ezért ne sajnáljuk a pénzt a szűrőre.

A nemrég történt ,hogy egy Saab 9-5-ös átalakítását követően gyorsításkor, az autó rángatni kezdett. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, itt is a szűrő cserével megoldódott a probléma, és azóta nem jelentkezett.