BANNER

_

Aradszki nemmel szavazott a saját módosítójára


Pár napja beszámoltunk Dr. Aradszki András (KDNP) módosító javaslatáról, melyben bruttó 50 Ft/liter jövedéki adót javasolt az E85 bioetanolra. Azt hiszem, erről nem kell már beszélni, a kommentezők elmondták véleményüket, mely tükrözi a többség állásfoglalását is.

Amikor azt hittem, hogy további felháborító dolog nem történhet, akkor a törvényjavaslat elfogadása felrakta az i-re a pontot: Dr. Aradszki nemmel szavazott a saját módosító javaslatára. Ha nem lenne ennyire felháborító csak kacagni tudnék.

Beadjuk, majd nemmel szavazunk, logikus, nem?



Aludt rá egyet és meggondolta magát a képviselő úr?
Lehet az is, hogy komoly célja van ezzel. Ha esetleg rákérdeznek, hogy MOL-os munkáltatói háttérrel hogyan gondolta a beadványt, akkor annyit tud mondani hogy átgondolta és valóban ezért nem támogatta, de hát mit tegyünk, a képviselők mégis megszavazták.
Aztán lehet hogy nem kell ilyen messzire menni, Dr. Aradszki András így működik és kész.

Abszurd az egész az biztos. Én az olyan javaslatokat melyet a beadványozó sem támogat, egyszerűen levenném a napirendről. Nem így lenne normális?

Ismét a dobogón az alkoholos Aprillia


Sági Tamás és Papp Gergő E85-el komoly sikereket elérő Aprilia RSV 1000-éről a múlt hónapban beszámoltunk. A hétvégi versenyen ismét dobogóra léphettek.

Rajtra kész a szeszes Aprilia

Íme Gergő beszámolója:

Június 25-ére esett a Cepsa kupa második futama Kunmadarason. A legutóbbi sikeres május 1. –i verseny után sem pihentünk sokat, okulva az előző versenyből azonnal fejlesztésbe kezdtünk. A rajton szerettünk volna erősíteni és gumi tapadásával is voltak problémák. Sok utánajárással végül sikerült olyan gumit beszerezni ami utcai, DOT minősítéssel rendelkezik, ám a keveréke közel sem utcai.

Csapatlogó

A MOL-os politikus további adóval sújtaná az E85-öt


Június elején Dr. Matolcsy György törvényjavaslatot adott be egyes gazdasági tárgyú törvények módosításáról melyben a bioetanol üzemanyag jövedéki adóztatását is javasolta. Az E85 népszérűsödésével lehetett erre számítani, igazán én nem is ezen lepődtem meg hanem azon, hogy a hirtelen adóztatási kényszer valahogy nagyon közel volt a MOL állami visszavásárlásának időpontjához. De igazából ez még mind semmi Aradszki András FIDESZ-KDNP-s képviselő módosító javaslatához aki most kelt levelében a Matolcsy féle 12 Forint/liter helyett 40 Ft/liter jövedéki adót szeretne.

Nem kell megerőltető összeesküvés-elméletet gyártani csak rá kell pillantani Aradszki András hivatalos honlapjára a www.aradszkiandras.hu oldalra ahol a "magamról" menüpont alatt a következő mondat olvasható: "1988-tól a MOL Rt-nél dogozom jogi menedzserként."

23 éve a MOL-nál. Bízhatunk az elfogulatlanságban?

Ezek szerint a MOL jogi menedzsere politikai hatalmát felhasználva szeretné az irreális jövedéki adót ráverni az E85-re? Remélem csak én értelmezem rosszul a sorokat, ez a javaslat a kormány célkitűzéseit tükrözi vagyis a gazdaság élénkítését, s ezzel a magyar kis és középvállalkozások fellendítését, nem pedig egy multi érdekeit.

Az E85 ilyen mértékű adóztatása ennek az üzemanyagnak a halálát jelenti, és ennek komoly vonzata van. Nem kell különösebben magyarázni, gondoljunk a 400 benzinkútra, a kapcsolódó ipar és a mezőgazdasági dolgozókra, és a több ezer felhasználóról akik tisztán vagy keverve szeretett volna spórolni az irreálisan az egekbe szökő üzemanyag árak mellett.
Vajon ezt jelenti a gazdasági fellendülés a MOL-os politikus számára?

Kapcsolódó:
A 26-os kiegészítés szerint a Költségvetési Bizottság támogatja Aradszki úr javaslatát.
A 27-es szerint a Kormány által támogatott módosítók között nincs ott.