BANNER

_

E85 kút Csepelen


A múltkor Prokee Etanolos tapasztalatában olvastam a csepeli E85 AVIA kútról. Nekem nem esik útba, viszont ma arra volt dolgom, gondoltam beugrom körbenézni. A töltőállomás a II. Rákóczi Ferenc úton van, ami az egyik legfontosabb főút átvezető út, Lakihegy - Halásztelek felé. Én a nullás felől érkeztem és figyeltem a piros logót. Először - utalva az AVIA szülőhazájára - a svájci zászló tűnt fel, majd kicsit beljebb balra megláttam a csinos kutat. 

Komolyan meglepődtem milyen szép kis hely. Olyan oszlopot ahol digitálisan kiírják az árakat már rég láttam. Sokszor az aktuális adalékot üzemanyagok molinójával takarják el az árakat. Van úgy, hogy a kútoszlopnál is csak úgy tudom meg mi mennyi hogy kicsit megemelem a pisztolyt, hogy kiírja a számláló. Szóval szerintem jó dolog ha messziről látszik mi mennyibe kerül. Az AVIA-nál ráadásul fontos hogy feltűnő legyen, a környékbeli kutaknál olcsóbban kínálják az üzemanyagot.
E85 tekintetében a környéken nincs konkurancia. Legközelebb a lőrinci Tescónál illetve Érden tankolhatunk alkoholt.

A Vadber Kft. vezetői 1988-óta foglalkoznak töltőállomás üzemeltetéssel, ezen a helyen már 15 éve forgalmaznak. A kút áprilisban újjúlt meg AVIA színekben, és érdekessége, hogy kezdetektől forgalmazza az E85-öt. A történet szokásos, ők is a kezdetben a flexFuel  autókra számítottak, de aztán azt vették észre egyre több hagyomány autó tankolja részben vagy tisztán az E85-öt. Nem a legjobban pörgő üzemanyag, de nem is panaszkodnak. Talán a vásárlók tájékoztatása lehetne kicsit jobb. Ebben megpróbálunk segíteni.
Az ellátottsággal nincs gond, mindig gondoskodnak az alkohol utánpótlásról ami ahogy lenni szokott a Hungranától érkezik.

1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 195-197.
Telefon: +36 1-420-66-75

GPS: 47° 24' 43.67" , 19° 03' 26.58"
vadber@avia.hu

Nyitva: 06-20 óra