BANNER

_

Megint jövedéki adóemelést terveznek a bioetanolra


http://fidelitas.hu/koszorus_laszlo
Sajnos beigazolódott amitől tartottam. Ha már van jövedéki adó akkor azt emelni is lehet. Természetesen ész nélkül ahogy ez eddig is megszokott.
Koszorús László fideszes képviselő a bioetanol jövedéki adóját literenként a mostani 40 forintról 70 forintra emelné.

Kicsit abszurd volt, amikor Koszorús László után gugliztam és a harmadik találatra a "Megölik Magyarországon a jövőt!" című előadását találtam melyet 2007. szeptember 28. után a diákhitel kamataival kapcsolatban tartott. Hűha, látom az aggodalom azért legalább megvan.
Szerencsére nem ismerem a politikus munkásságát de pár sor olvasása után jól látszik hogy a Fidelitas emlőin nevelkedő fiatal politikus hozzáértésben méltó követője az eddigi adóemelési javaslatokat beterjesztő társainak.

A 2006. évi országgyűlési választásokon országos listán szerzett mandátumot. Az országgyűlés alakuló ülésén korjegyzői feladatokat látta el. A parlamenti munka során az Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságban, valamint a Gazdasági és informatikai bizottságban tevékenykedett. 2007 és 2010 között a Fogyasztóvédelmi eseti bizottság irányításában alelnökként vett részt.   (http://fidelitas.hu/koszorus_laszlo)


A bioetanol azaz az E85 kereslet az adómentesség megszűnésével jól érezhetően a forgalom legalább egy harmadával visszaesett. A visszaesés annyira drasztikus hogy több üzemanyag töltő állomáson felhagynak a forgalmazásával. Például az egyik kúton a prémium üzemanyagot fogják árulni az E85 helyett.