BANNER

_

Nem versenyezhetek ha robban


Az üzemanyag problémát megoldottam, az autó átalakítása gyakorlatilag kész. Elkészült az alumínium üzemanyagtartály (V-Max Zsolti munkája), működik a külső benzinpumpa (Popovics Laci Saab szerelőtől kaptam), és az egész installációt a kipakolt csomagtartóba szereltem húsvét napján.

Az etanol-komputer tesztelése és gyári vezetékre való csatlakozás még hátra van ugyan de az egy nagyobb lélegzetvételű dolog, mert mint kiderült, ki kell kapni a gyári tankot hozzá. Ezek csupán legyőzhető technikai gondok, azt hittem egyenesbe vagyok, nem érhet meglepetés. De aztán a múltkor amikor egy rendezvényen találkoztam Lacival, a Futam főszervezőjével, nem mondott jó híreket. Pár napra rá megjött a hivatalos állásfoglalás:


Tisztelt Égő Ákos!
A Széchenyi Futam Szervező Bizottság, illetve a Széchenyi Futam- Alternatív Hajtású Járművek Versenyének szakmai zsűrije úgy határozott, hogy a verseny szellemiségéhez nem kapcsolható hozzá, hogy egy belsőégésű motorral működő jármű, melyben égés történi, részt vegyen a versenyen. Mivel azonban a Széchenyi Futam- Alternatív Hajtású Járművek Versenyének egyik célja, hogy a fosszilis energiahordozók kiváltását ösztönözze, (mint ahogy a tiszta E100 üzemanyag sem tartalmaz fosszilis származékokat), így örülnénk, ha bemutató jelleggel is, de részt venne a Széchenyi Futamon.

Tisztelettel: Petis László
Főszervező
Széchenyi Futam


Ezt most több okból nem kommentálom, elsősorban azért mert a Futam szervezői jó ismerőseim, és úgy láttam nekik is kellemetlen a dolog. Igazából mi áll a háttérben talán majd egyszer kiderül. Amikor pár hónapja beszéltünk a nevezésemmel kapcsolatban akkor szó sem volt ilyesmiről. Nem hiába találtuk ki, hogy még egy alkoholos motoros csapatot is indítunk, amit ennek a hírnek a tudatában természetesen lemondtuk. Alkoholos Vespa nem lesz idén.

Persze, különösebb gond nincs a dologból, mert nem a verseny, hanem a bemutatkozás, és maga a kísérlet a cél.  Legalább megnyugodhatnak azok a hangok akik kritikával éltek, és sportszerűtlennek találták nevezésünket.
Minden programon részt veszünk, még a gépátvételen is. A rajtszámunk E100 lesz.  Ha nem is teljes létszámmal, de már 23-tól csütörtöktől lent leszünk és szombaton 12:00-kor lesz a bemutatónk.