BANNER

_

A hét végén E85-találkozó lesz


2009. szeptember 12-én szombaton a MOTE megrendezi a II. Pályanapot.
Ez így magában még nem lenne olyan érdekes. Néhány szebb és kevésbé szép Opel miként csapat egy verseny pályán – valjuk be őszintén - nem mindenkit izgat fel. Az esemény mégis izgalmas lehetőség lehet minden alkoholos autós számára ugyanis vendégül hívták az E85-kubtagságát.

A kecskeméti Opel-klub szekcióban meglepően sok az alkoholosra alakított autók száma. A városban vadabb időszakban még négy kúton is lehetett E85-öt tankolni. Az Oil kút viszonylag gyorsan kiesett mert bezárt az egész létesítmény. Az etanol.blog.hu oldalon is bemutatott Tiko magán kúton pedig a vámosok állították le a forgalmazást. A történet külön posztot érdemel, elmesélem majd később a horror mesét. A lényeg az, hogy remélhetőleg az egy kút a jövőben nem marad árván.

 


Szóval az alkoholos Opel bázis kezdeményezésére E85-találkozó is lesz Kecskeméten a hét végén a a nemrég felújított 935 m hosszú, 7-8 méter széles gokart pálya mellett. A pontos cím: 6000 Kecskemét, Monostori út 3. A pályáról részletek, képek: http://www.gokart-palya.hu

Én természetesen ott leszek két átalakított autóval és ott lesz a BioEtun benzin/E85 átalakító egyik fejlesztője is, a Magyar Bioetanol Szövetség,  illetve az E85 GreenPower Bioetanol üzemanyag gyártója, a Hungrana Zrt. képviselői. Szombaton 14 óra tájban egy programozható BioEtun benzin/E85 átalakító demo beszerelését is tervezzük.

Külön érdekesség hogy a rendezvényre érkezik az E85 Motorsport kamionja is, így közelről megismerhetünk egy igazi alkoholos versenyautót. Ők délután el kell hogy menjenek, így aki kíváncsi az alkoholos Ford Fiestára siessen megnézni. A legutolsó versenyen kicsit leamortizálták az autót egy csúnya defekt miatt, de vélhetően addig mozgásképes állapotba kerül.

A rendezvényről részleteket az E85-klub ideiglenes honlapján lehet olvasni, illetve az alkoholos érdeklődök itt regisztrálhatnak.
http://www.e85tuning.hu/e85_talalkozo.php