BANNER

_

Csökken az E85 kutak száma?


E85

A greenpowere85.hu honlap szerint itthon 405 kúton tankolhatunk E85-öt. Ez a nagy szám már csupán a régmúlt dicsőség emléke, amire valóban büszkék lehettünk. Ma már sajnos egyre többször kapok olyan híreket, hogy a kutak felhagynak az E85 forgalmazással. Az egyik balatoni AVIA kút adalékolt benzinre cserélte az E85-öt, de most láttam, hogy Herceghalmon is törölték a kínálatból. Akik még forgalmazzák azok is komoly visszaesésről beszélnek.
Csodálkozni nem csodálkozom, csupán szomorú vagyok.
Az ajánlott fogyasztói ár a mai napon 368 forint. Nincs mit hozzáfűzni.

Valaki találkozott már olyan kúttal, ahol megszüntették a forgalmazást?

22 megjegyzés:

Névtelen írta...

Zalaegerszegen az Avia beszüntette, azután már csak a 2 Agip kút maradt. De most megint feltűnt a holtankoljak.hu adatbázisában, szóval lehet, hogy mégis folytatják az árusítását. Hétvégén leellenőrzöm, úgyis itatni kell a lovakat. :)

Névtelen írta...

Én csak azért is e85-öt tankolok, kb. ugyanannyiba kerül, max. pár százas eltérés a benzinhez képest.
csak még legyen hol.
az egyébként rendben van, hogy Bp-n a (holtankoljak szerint) annyi a 3. legolcsóbb ára, mint pest megyében a 40. legolcsóbb?

Névtelen írta...

Szia!

Nyírtura nevű szabolcsi település mellett nemrég nyitott új kutat az Agip. Árulnak E85-öt is.

Nem messze onnan azonban megszüntette az árusítást egy kisebb hazai forgalmazó.

Gregory írta...

Tegnap tankoltam Sződligetnél 345-ért, őszintén szólva nem értem, ha nekik annyiért nem ráfizetéses, (és van még pár kút hasonló áron) akkor máshol miért száll el az ára?

Ha annak idején nem tettek volna rá akkora árrést a kutak, akkor sokkal jobban elterjedt volna, s talán kevésbé merték volna meglépni az adóemelést...

Névtelen írta...

Gregory!

Az adóemelést meglépték volna mindenképpen, az tuti. A magyar állam bevásárolt a mol-ból, plusz zavarta őket az adókiesés, a mol meg nem nézhette tétlenül, hogy csökken a bevétele az E85 előre törése miatt.

A politikusbűnözőink soraiban meg ülnek a mol irányában érdekelt képviselők is, mint pl. aradszki andrás... csupa kisbetűvel.

Az volt a cél, hogy visszaszorítsák, és úgy néz ki, hogy el is érték a céljukat sajnos.

Az E85 ajánlott ára az meg egy vicc. Annyiért az esetek 90%-ában eladhatatlan, ezt az autósok, és a kutasok is nagyon jól tudják. Csak akkor lehet ennyiért eladni, ha a környéken pokoli ára van a benzinnek. A kútnak meg biztos, hogy megéri annyiért árulni, amennyiért adja, szerintem ez is nagy eséllyel biztos. Nem jótékonysági intézmény egyik benzinkút sem.

Az árrés szerintem most is bőven megvan. Itt mifelénk (de szerintem több helyen is előfordul az országban, hogy) a kutak úgy alakítják az E85 árát függetlenül az ajánlott ártól, hogy azt épphogy megérje tankolni.

A városban nálunk 3 kúton kapható E85. A belvárosi az elmebeteg árakkal operál, a két külvárosi árai még elfogadhatóak. Viszont egy érdekes összefüggést megfigyeltem.

Ha összevetem a városban kapható legolcsóbb benzint a legolcsóbb E85-tel, (a külvárosi, és az alacsonyabb forgalmat lebonyolító utak melletti benzinkutak a legolcsóbbak) akkor kb. 25%-os fogyasztással számolva a szeszt, durván egy árba jön ki a két üzemanyag.

A belvárosi E85-öt kínáló kút, és a belvárosi benzinkutakon kapható benzin árát összevetve pedig hasonló összefüggés jön ki.

Ergó, ha szerencséd van, és az autó 20-25% plusz között fogyaszt, akkor minimálisan olcsóbban jön ki E85-tel. 30%-kal már totál ráfizetés.. :/ Nekem szerencsém van, 20-25% körül fogyasz többet az autóm, és inkább a 20%-hoz közelít hosszabb távon. Én biztos, hogy nem állok vissza benzinre ameddig nem muszáj. Épp elég pénzt toltam már az olajmaffia meg a kormány zsebébe...

Névtelen írta...

A 405-öt számláló E85-ös kútszám nem a régmúlt, a szám megegyezik a valósággal, néhány kúttal minuszban van csupán eltérés. Függetlenül a kialakult helyzetre, még most is van új kút, aki most kezd forgalmazásba (Nagycserkesz pl. a múlt héten).
Zalaegerszeg a két Agip kút mellett a Teskándi úti magán kúton is van E85, illetve az Avia kúton is tudsz már ismét tankolni etanolt. Meg tudom erősíteni, hogy a Herceghalomi benzinkút beszüntette a forgalmazást, viszont továbbra sem ez a jellemző nagy általánosságban. Bátran böngésszetek a http://www.greenpowere85.hu/kutkereso.php oldalon, ami folyamatosan frissül! :-) Eszter

holtankoljak.hu írta...

Az árak pedig itt frissülnek folyamatosan:

http://holtankoljak.hu/

:-)

Gász Zoltán írta...

Közösségi kút-térkép:
http://e85kutak.info
Tapasztalatok alapján pontosítva

Ha bezárt kutat találtok, szólajtok :)

Névtelen írta...

Csak tudnám hogy a tavalyi kukoricából készülő E85 miért követi folyamatosan a benzinárat. Ha januárban is lehetett nyereségesen árulni, most is lehetne - a januári áron. A gyártó és a forgalmazók (a felelősség arányát osszák el egymás között) hülye árpolitikája az oka a forgalom visszaesésének. Már bő 2 Forinttal többe kerül 1 km, mint benzinnel. Ha nem lett volna dolgom az M1 autópályán (Zsámbék és Győr, Agip kutak), ahol 20 Forinttal olcsóbb az E85 mint Pesten, már benzint tankoltam volna. Kedves forgalmazók, ígérem, ha lementek Pesten is 340 környékére, újból az E85-t választom.

Üdv:
Csaba

Walaki írta...

Azért követi a benzin árát, mert az anyag 85% etanol, és 15% benzinből áll. Igy ha emelkedik a benzin ára az viszi feljebb az ebben lévő benzin árát is. a másik, hogy télire kicsit több benzint kevernek bele, hogy a hideg inditás könnyebb legyen, tehát lehetne a téli neve akár E88,89 is, aztán amikor jön a melegebb idő akkor visszaállitják az arányt. de a benzinben is van mindenhol min.5% etanol már.

Walaki írta...

Uppsz elírtam... nem E88,89, hanem E80,79..

Égő Ákos írta...

Az E85 ma már itthon sem adalékolt benzinből készül.

Az áremelés teljesen logikus, emelkedik 7 forinttal a benzin, 10-el az E85. Haha.

Persze mindent meg lehet magyarázni, csak a tényeket nem. Drasztikusan esett az érdeklődés az E85 iránt, ez kétségbevonhatatlan.

Névtelen írta...

"Bátran böngésszetek a http://www.greenpowere85.hu/kutkereso.php oldalon, ami folyamatosan frissül!"
Hát ezt lehet is böngészni, még ahhoz is lusták, hogy a kutakat a pontos helyre jelöljék. Találomra odaböfögik valahova azt jó. Ennyire nem érdekli őket, hogy megtaláld őket.

Névtelen írta...

A 95-ös benzin ára január óta 39 Ft-al emelkedett eddig, szinte minden héten történt változás! Az etanol ára pedig kétszer, mértékében pedig ennek töredékével. Persze mindenki azt látja meg, amit akar, ha valaki mindenáron a rosszat keresi valamiben, az meg is találja. Nézőpont kérdése!

Névtelen írta...

Tudnál példát mondani arra, ahol nem a pontos hely van megadva a kúthoz? Ezek az információk rendszerint a kutaktól került begyűjtésre, ahol lehet pontosítunk. Köszi előre is!

Névtelen írta...

Figyelj, maradjunk annyiba, hogy több a rossz, mint a jó. :) Ezenkívül én olyan kutakat is tudok nem keveset, ami nincs a térképen, de árul etanolt.
Itt nézegesd meg: http://www.whatgas.com/world/
Itt 70-80%-ot én raktam fel, azok tuti jók.

Névtelen írta...

Előző vagyok, mármint úgy értem, hogy a helyek pontosak.

Névtelen írta...

Emese! Bátran mond meg a főnöknek, hogy ilyen áron nem kell a cucc.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=117099539&t=9147555

BekeTóni

Névtelen írta...

Rohej mennyibe kerul mo-n itt nemetben ahol tankolok 1.025 eur azaz kerek 300Ftkozben jobb minosegu is sztem jobban megy a kocsi vele ill. fogyasztas is jobb.(e30 turbo). Itt erdekes modon nem ment fel az ara mikozben a benzin mar 1.7eur.

Névtelen írta...

Az Agip kutakon a Forensis kártyával 10 Ft-al olcsóbb minden nafta. Az E85 is!
Az 50 literes tankba megy 20-30 l E85, a többi 95-ös. Átlagsebességem 90-és 110, a fogyasztáshoz a legideálisabb, az áremelkedést meg lesz@rom.... :-)

Névtelen írta...

Jó neked, hogy megteheted!

Névtelen írta...

Szomorú a helyzet!De mit várhatunk,ha megtehetik pl.az EM-Bioetanol Kft. cégjegyzék számán szerepel az Armapal italgyártó kft. is.Igaz,hogy Gönc Kinga 4Mft. támogatást az eredményesen működö bioetanol üzemnek adott.Hova lett?a cég minden évben veszteséges a mérlegei szerint,alkalmazottja nulla fő,mitől van a nagy vesztesége minkét cégnek????

Megjegyzés küldése