BANNER

_

Alkohollal a dobogón - II. Öko-Rallye


Köszönjük a meghívást, jó volt, érdekes volt.
Egy gyári FlexFuel Focus, egy Hunflexszel átalakított Fiesta és az én BioEtunos Saab 900 kabrióm képviselte az etanolos alternatívát a II. Öko-Rallye-n. Három Toyota Prius és egy hibrid Camry volt az ellenfél. Nem nevezném kritikus tömegnek az idei nevezőket, de a hét autó talán csak az első, illetve a második lépcső. Remélem jövőre a harmadik versenyre már eljönnek a villanyos járművek, több alkoholos, gázos, esetleg biodízel is.

A Saabon kívül a Fiesta volt az, ami nem gyárilag alternatívként született. Csupán az én autóm volt egyedül magánkézben. A toyotás versenyzők Kecskemétről érkeztek a családi vállalkozásként vezetett Toyota M+F autó képviseletében. A fordos társaság Nyíregyházáról jött, ők a Gof autóival az E85 motorsport elkötelezett etanolosai.

A feladatunk egy prológ, és körülbelül 130 kilométeres útvonal bejárása volt. Három kategóriában szerzett pontokat összesítettek az eredményhirdetésnél. A Prológot, vagyis egy szlalom pályát kellett a legrövidebb idő alatt, aztán a 130 km-es szakaszt két és fél óra szintidőre teljesíteni, és minél kevesebb üzemanyagot kellett elhasználni mindezek teljesítésére.