BANNER

_

E85 kutak kormányzati döntésre


Idén a Hungrana Kft. tervei szerint a szerződött E85-öt fogalmazó töltőállomások száma eléri a 100-at. Ez persze nem azt jelenti, hogy mind a 100 helyen kapható E85 mert a tavaly téli bukások miatt vannak kutak ahol elbizonytalanodtak és hónapok óta üresen áll az E85 tartály. Ilyen például az etyeki kút ahol a lezárt kútoszlopon még a tavalyi ár olvasható.

A hálózat bővülésének nagy lökést adna ha egy nagyobb forgalmazó is csatasorba állna. Talán már nem nagy titok ha elmondom az AGIP erősen fontolgatja a lépést, illetve ettől talán már egy kicsit előrébb áll.


A svéd Statoil hazánkban is jelen van, de üzemanyagot nem forgalmaz

A Svédországi gyakorlatra viszont szerintem jó darabig várhatunk. Ott kormányrendelet mondja ki, hogy minden kúton kell E85-nek is lenni. De ez még semmi ettől durvább dologra is készülnek: „A svéd kormány 2014-től meg kívánja tiltani a benzin- és dízelüzemű svéd személygépkocsik gyártását, 2024-től pedig ezek használatát is az országban. „

A további részletekért érdemes ellátogatni a Népszabadság Online oldalra és elolvasni a Tudósítás az etanol-Kánaánból című írást.