BANNER

_

Új E85-lelőhely Kecskeméten


A hét elején Kecskemétre indultam. Ránéztem az E85 kutak listájára és látom, van két kút a városban, úgyhogy nem kell tankolnom reggel. Gyárilag gázosra alakított Škoda Fabia Dualt próbálgattam, és a végén egy jó fotóért elmentünk gázt tankolni. A közelben egy Tiko kút volt, ott szokták tölteni a tesztautót.



Hat forintos benzináremelés előtt álltunk, sokan voltak a kútnál. Arrafelé érzékenyek az ármozgásra, öt literes kannába is tankolnak a harminc forintos nyereség reményében. Nézem a totemoszlopot a gáz árát keresve, erre mit látok: E85 205,9 Ft. Hoppá, de hisz erről az etanol kútról nem is tudtam.

Tímár József, a kút egyik tulajdonosa elmondta, hogy alig több mint két hónapja kezdték meg a bioetanol forgalmazását, és ahogy elindult a kútoszlop, azonnal elkezdett csökkenni a benzin ára. Ez sajnos szerencsétlenül jött ki, vagy hamarabb, vagy kicsit később kellett volna lépniük. Jelenleg deficittel árusítják az akkor megvett készletet, és ez az alsó határ, amennyiért kínálni tudják.



A kút az 541-es út mellett fekszik, Kecskemét belterületén. Kifelé haladva először az 54-es útra csatlakozunk, majd Jakabszállás és a Kecskemétet elkerülő M5-ös felé vehetjük az irányt. Ha az autópályáról közelítenénk, akkor Kecskemét délnél kell lehajtani.

A töltőállomás egy régi téglagyár bányagödrének a helyén épült. 1992 márciusában kezdték meg az építést, és három dolgos hónap után május 22-én megnyitottak. Magánkút, a Tiko márkanév a két tulajdonos, Tímár József és Koncz István vezetéknevéből adódott.  Mindketten kútkezelőként kezdték, Koncz úr Kecsemét legidősebb benzinkutasa, már 1967 óta dolgozik az iparban.

Úgy tudom, hogy a több mint 30 kecskeméti benzinkút E85-öt kínáló oszlopainak száma ezzel a kúttal még sem gyarapodott. A nyilvántartásban szereplő Oil kút a Jókai út 44. alatt sajnos bezárt. Cserébe viszont lett egy olcsóbb lehetőség.
 

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&source=embed&msa=0&msid=105180257223379074781.00046083822ac02d45e2b&ll=46.883943,19.682388&spn=0.010515,0.024655&t=h&output=embed&s=AARTsJop-h6GdIsfVlGZ3tJ8KVluLj4MVg
Nagyobb térképre váltás

6 megjegyzés:

Higany írta...

Király az a vonat, remélem ez _még_ nem vmi menetrendszerinti MÁV szerelvény... :o

Égő Ákos írta...

Keskeny nyomtávú szerelvény, régi darab. Szerintem menetrend szerinti járat egyébként. Bár lehet, hogy nem a MÁV üzemelteti.

Zsomatograf írta...

Nem, az a kecskeméti kisvasút.

Zsoli írta...

Na, erről nem is tudtam, kösz az értesítést.
Mondjuk most tényleg nem akkora buli, de lesz még drága a benzin. Az E85 meg lesz akkor annyi, mint a benzin most.

fgab írta...

üdv etanalosok!
Ha vkinek régebbi tiipusu autoja van megkereshet bátran, meg tudjuk csinálni úgy a benzinmotort, hogy közel csak annyitt fogyaszt a kocsi, mint benzinbööl! S a performance sem marad el!! Ez nem vicc! Sööt azt is, hogy alá fogyasszon! felmerül a kérdés hogyan!!?? A jövöö technologiáinak köszönhetöen 3 éve fejlesztünk néhányan üzemanyagtakarékosabb fuelsystemet, s eredmény koronázta kiisérleteinket! A plussz energia forrása a viz, mely kiegésziti az etanolüzemet! A viiz elektroliizissel bontásrakerül, s monohidrogén tartalommal keményen, kaloretiksan boostolja az etanolégést! rövidben ennyi: Ha vkit érdekel keressen be skypeba.: "fgab27"

Akár szponzort is fogadunk a fejlesztéseink további eredményeihez!!!

Szsrobert írta...

Vagy nagyobb sűrítési viszonyt alkalmazol.
Benzin: 3,8 liter, E85:4,3 liter/100km.

Megjegyzés küldése