BANNER

_

Az ajánlott E85 ár


E85 300 Ft/l egy AGIP kúton
Miklós barátom rendszeresen küldi az információkat ha kiemelkedően abszurd E85 árral találkozik. Van, hogy egy benzinkúton egy nap kétszer is árat változtatnak. A legnagyobb keveredés szerdánként szokott lenni, amikor a benzin ára is változik. Mivel az E85 gyártója egy hét késéssel követi az üzemanyagár mozgását, ezért láttunk már példát arra, hogy egy napon, amikor a benzint 5 forinttal csökkentettek, az E85 ára 5 forinttal emelkedett.
A benzinkutak árképzésébe nincs beleszólása a gyártónak. Egyes kúthálózatok központi döntésre változtatják az árakat, a magán kutak a forgalom és a környező kutak ára alapján döntenek.
Például Érden nagyon kedvező, hogy egymáshoz közel több E85-öt forgalmazó kút is található, az árképzésük körülbelül egy forint különbséggel történik, de megyei szinten a holtankoljak.hu adatbázisa szerint az első háromban biztos megtaláljuk az egyiket.

A Hungrana azaz a Green Power E85 Kft új kezdeményezése, hogy honlapján a www.greenpowere85.hu oldalon feltüntetik az ajánlott fogyasztói árat. Ez az ár nem a nagykereskedelmi ár, hanem a kiszállított és haszonkulcsal terhelt javasolt ár. Vagyis ha valaki ennyiért forgalmazza, akkor valószínűleg nem jár rosszul.

Ma 277 Ft/l az ajánlott ár
A mai (2011. június 20.) állapotot nézve az E85 javasolt fogyasztói ára: 277 Ft/l.
Budapesten csupán 2 kút volt, aki körülbelül ennyiért kínálta, Pest megyében 11, bár ott a plafon is 279 Ft/l. A gazdagságáról nem annyira híres Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legolcsóbb kút is egy forinttal többet kér literjéért. Sajnos azon a környéken a 300 Ft/liter a divat, Szabolcsban 289-től indul a plafonig.

Magam részéről üdvözlöm a kezdeményezést, mert a 300 forintos árat felháborítónak tartom, az ajánlott ár az, ami ad némi iránymutatást az E85-öt tankolni szándékozók részére.

Szándékom, hogy az etanolblog.hu oldalon az E85 ajánlott árát folyamatosan, jól látható helyen feltüntessem. (Már meg is tettem,  az oldalon ezentúl a jobb oldali sávban megtalálható)

16 megjegyzés:

Gregory írta...

A holtankoljak.hu oldalon Pest megyében csak az első oldalon 279 a plafon, nálunk is 289 (Szentendre), de a 3. oldalig lapozva 299-es árakat is látni.

Névtelen írta...

Leginkább azt nem értem ki az a háborodott aki 299ért tankol etanolt? Nyilván szép számmal akadnak ilyen emberek, hiszen ha senki nem venné ennyiért, akkor a kút lejjebb menne az árral. Tudatosan bojkottálni kellene az ilyen rablóbandákat, hiszen így nettó ráfizetés nekünk is, hiszen 20% az E85 árelőnye, ami nem kompenzálja a többletfogyasztást.

Égő Ákos írta...

Gregory! Jogos, elkerülte figyelmem a lapozás.

opel16v írta...

Normális ember nem tankol 300Ft-os E85-öt... remélem egyre többen tudnak majd gondolkodni, és tényleg változik az ilyen szabadrabló kutak hozzáállása.

Érdekes jelenség, hogy az Agip ott van a legolcsóbb kutaknál és a legdrágábbaknál is E85-ben. A kettő között majd 30Ft van literenként...

Égő Ákos írta...

Az AGIP franchise kutaknál van lehetőség normális áron adni. :)

Névtelen írta...

tegnap a soroksári Auchan kúton 273-ért tankoltam literenként (Maglódon is 275). Az utóbbi időben 5 tankolásomból 4 Auchan kúton történik.
Gondolom 300-ért is megveszik azok, akik nem alakíttatták át a kocsit tiszán e85 üzemre képesre. ott még így is van 1-2 ft megtakarítás literenként.

Névtelen írta...

Győrben lehet választani a 285 és 300 között. :(

Névtelen írta...

Nem hiszek nagyon abban, ha megadják az ajánlott árat az hatással van a kiskereskedőre. De ami nagyon meglepett, hogy Fehérváron az Agip kutakon az utóbbi 2 napban levitték 300-ról 280-ra az árat. Lehet, hogy mégis van hatás?

opel16v írta...

Nem csak ott, Budaörsön is az autópálya melletti Agip kutakon 380/280 ár van mától. Valami jó történt ma ;)

Névtelen írta...

Sajnos az árcsökkenéssel mindössze annyi történt, hogy a nem éri meg-ből az éppen megéri-be csapott át a történet.
A javított E85-tel adott autón a melegüzemi 35% túlfogyasztás 29%-ra mérséklődött (ellenben a hidegindítási tulajdonságok romlottak! több ügyfél is panaszkodott)

Sanykó írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Sanykó írta...

A Szentendrei úti AGIP-ok is engedtek 10 ft-ot a 299,9-ből. Lehet, hogy olvasnak minket?:)

opel16v írta...

Szerintem a 34-36%-os árelőny már elég a megfelelő megtérüléshez, persze lehetne jobb is :) De az átlag 25% túlfogyasztáshoz (mert ennyi) már lehet realizálni egy 10%-os megtakarítást az üzemanyag költségből.

Névtelen írta...

Télen-tavasszal annyira pocsék volt az e85, hogy rendre így alakult a fogyasztásom:
9,0 e85 város
9,9 e85 város
9,2 e85 város
9,2 e85 város
8,5 e85 országút+város
----------------------
itt már azt mondtam, hogy elég.
6,3 b98 város, itt módosult a motorvezérlőben lévő progi teljesítményre hangolva.
5,2 b95 országút
5,6 b95 országút+város
5,1 b95 országút nyárigumi
kicsordulásig tankolva.
5,3-5,4 ukrán b95 országút(245ft/l)
5,7-5,8 ukrán b95 város
azt hiszem nálam nem kérdés melyiket válasszam...

aragorn695 írta...

Az AGIP nagyon nyereséggel dolgozik. Cegléden az AGIP kúton- megjegyzem franchise értékesíti, de rendszeresen emel. Szerdán 286,9, majd péntekre (nem volt benzin ár emelés) 292.9. Hát nem pofátlanság?

Gász Zoltán írta...

Zsírság, ha nem gond nyúlom az ötletet az e85kutakra is

Megjegyzés küldése