BANNER

_

Zöld üzemanyag a mazdaclub.hu oldalon


A napokban küldte át e-mailben Nagy Sanyi Mazdás barátom "érdekes" tárgyal a mazdaclub.hu oldalon megjelent írást, pontosabban egy cikksorozat első részét: "Etanol, a zöld üzemanyag" címmel. A Mazdától nem idegen a téma, az Furai szupersportkocsit hajtja tiszta etanollal.




A hátsó oldalablak alatt látszik a Nemzetközi Bioetanol Szövetség logója


A szerző - Molnár István - írásában érthetően közelítette meg az alapokat, részletesen kitérve a bioetanol gyártás folyamatára.


Egy hibát találtam csupán:
"A négy magyarországi töltőállomást a Szabadegyházán működő Hungrana Kft. látja el a GreenPower névre keresztelt E85-tel, a szállítások 2007 nyarán kezdődtek."
Természetesen több mint négy töltőállomás van ma már. Tudtommal már majdnem húsz helyen tankolhatunk E85-öt. Talán a cikk régebben születhetett amikor még csak a Tesco hálózat létezett.

Én minden esetre nagyon várom  a folytatást, kíváncsi lennék a Mazdás tapasztalatokra.


Az etanol egy lehetséges üzemanyag alternatíva, azonban rendelkezik előnyökkel - hátrányokkal. Lehetséges, hogy a cikk olvasója már rendelkezik tapasztalatokkal ezen a téren. Szeretném, ha a környezetbarát üzemanyagok, az alternatív hajtási módok mindenki számára érthetőek és átekinthetőek lennének.

Ezzel a cikksorozattal szeretném megismertetni ezt a témakört az olvasóval, először az etanolos hajtást kirészletezve.


folytatás a mazdaclub.hu oldalon: http://www.mazdaclub.hu/magazin/alternativ/etanol-a-zold-uzemanyag


1 megjegyzés:

StationW írta...

Listát aktualizáltuk! :)

Megjegyzés küldése