BANNER

_

Lada E85-ös átalakítása


Volt már szó Lada átalakításról, de az radikális tuning volt. Most Márk egy klasszikus karburátoros átfúvokázásról számolt be, amit bárki meg tud csinálni otthon.



"Én egy Ladába próbálgatom az e85-öt. Azt átalakítás annyi, hogy az egyes torokban a benzin fúvókát 130-as ra kell cserélni a kettesét 160 körülire a féklevegő fúvókák 150-150, és az elő gyújtást 15 fokra kell állítani. Nagyjából ennyi a Lada átalakítás lényege.

Átlag használat mellet kb. egy hét etanol használat után benzin szűrőt érdemes cserélni mert eléggé el tud tömődni. Az etanol oldó hatása miatt elég jól kipucolja az üzemanyag rendszert. Lehet, hogy lesz majd egy-két dugulás de ha teljes kitisztul a rendszer majd megoldódik a problémánk. Én a teljesítményen így nem veszek észre változást és fogyasztásban is max. 1 liter a többlet.

A hidegindítás kicsit nehézkesebb és meg kell várni, hogy kicsit melegedjen mert nem nagyon akar menni hidegen. De én meg vagyok vele elégedve főleg árban. Nálunk 220-ért kapni, ellenben a benzinnel, ami 294. Annyival nem eszik többet az e85-ből, hogy ne érje meg."